Zdroj: http://www.mnof.cz/okbprirucka/index.php?id=86

Gilbertův syndrom : restrikční dieta (400 Kcal=1672 KJ)

Místo vyšetření: OKB MNO

Snídaně:
ovocná přesnídávka 100 g

Oběd:
vařené brambory 100g + jeden druh z uvedené zeleniny nebo ovoce :
- fazolka sterilovaná 100g
- mrkev dušená 150g
- ředkvičky 250g
- červená řepa 130g
- hrášek sterilovaný 80g
- jablka 100g
- kedlubny 150g
- květák 200g
- okurka salátová 300g
- rajčata 200g
- zelí hlávkové 200g
- zelí kyselé 200g

Večeře:
vařené brambory 100g + jeden druh z uvedené zeleniny nebo ovoce :
- pomeranč 150g
- rajčata 200g
- mrkev dušená 150g
- ředkvičky 300g
- hlávkový salát 300g
- okurky salátové 300g
- fazolka sterilovaná 100g
- červená řepa 150g
- jablka 100g
- květák 250g
- kedlubny 200g

Poznámky
1) V případě kuchyňské úpravy je možno použít pouze vaření, mírně osolit, nepoužívat žádný tuk, jíšku apod.
2) Z tekutin je dovoleno používat jen vodu, neslazený čaj a neslazenou minerálku